Saturday, 11 February 2017

Step by step: rear corridor

In the posts about bathroom and front corridor you could see glimpses of the rear corridor, which is one of the most interesting features of this house. As I have said many times, rear corridors and fake doors create a wonderful sense of extra space where anything can be hidden. This is what it looks like today:



But the way there was long.

Obviously, I couldn't start doing anything properly before I glued the shell, and I wasn't even sure what I wanted to do. As you see, there are two doors leading into the corridor, one from the bathroom and one from the front corridor. At each end of the corridor there is a door as well: on the left, into the master bedroom and on the right, to the hidden corridor behind the study. There is actually no door there because nobody will ever see it, but if there is light in the hidden corridor it can be seen through the opening.

In the picture of the glued assembly, you can see the back wall of the corridor:



This blog post describes the rationale and the process well, so I won't repeat it. Just note that the post is from April 2015, more than half a year since I started. Things take time. I believe this step was among the most difficult. The next post describes all the decisions I had to make because once the rear partition was inserted I couldn't do much behind it. This is one of the few places in the house where objects are permanently attached.

And in the next post, I explain how I made lights in the corridor - which was the beginning of my lighting revolution and resulted in this:


 

Which is more or less what it has been since then. You can see a bit of the corridor through the side window of the master bedroom:


 

Therefore I made a point of having some objects there that cannot be seen from the front. I didn't bother to do the same on the right because it cannot be seen at all. But as I said, the light from the corridor behind the study comes through the opening.



No comments:

Post a Comment